Be Mindful Cursussen

De cursussen van Body Mind in Balance brengen je dichter bij je eigen kern en laten je bewuster in het leven staan.

Bewuster leven

 

Present zijn betekent datgene waarnemen wat hier-en-nu is én hoe dit door onze gedachten, gevoelens, emoties en gedrag beïnvloed wordt.

 

Je leert bewuster te leven door het herkennen van onbewuste denk-, gedrag- en stresspatronen waardoor het mogelijk wordt om van de automatische piloot af te stappen.  Op deze wijze ontstaat een grotere mate van vrijheid waarin je bewust kunt handelen en waardoor je minder stress zult ervaren.

Wanneer we present zijn:

  • groeien onze mogelijkheden te ontspannen en te concentreren
  • reageren met meer gelatenheid en rust in stresssituaties
  • nemen energie en levensvreugde toe
  • ervaren we zelfliefde door het groeiende zelfvertrouwen in ons eigen kunnen en onze kracht
  • opent zich de rijkdom van ons potentiaal aan mogelijkheden om te ontwikkelen in de richting van wie we werkelijk zijn.

 

Meditatie, Yoga & Rebalancing Lichaamswerk zijn inspirerende werkvormen en krachtige bronnen om je telkens opnieuw te verbinden met jezelf, je innerlijke wijsheid & kracht. Ze zorgen ervoor dat we ons mee kunnen laten drijven op de stroom van het leven.

Cursus Actieve Meditaties;

via beweging naar innerlijke rust en stilte

Buddha was asked,

“what have you gained from meditation?”

He Replied: nothing! However, let me tell you what I have lost:

Anger, anxiety, depression, insecurity, fear of old age and death.

De oosterse mysticus Osho ontwikkelde eind vorige eeuw een aantal verschillende meditaties die speciaal geschikt zijn voor de westerse mens.

 

Zijn unieke Actieve Meditaties zijn zo ontworpen, dat eerst de opgehoopte stress van lichaam en mind worden opgeruimd, waarna het eenvoudiger wordt de ontspannen en gedachtevrije toestand van meditatie te ervaren.

 

 

‘Meditatie is de weg naar leven in vrijheid, wijsheid en compassie’

Door regelmatig te mediteren verruimt je bewustzijn en ontspan je op diepere lagen in jezelf. Hier aangekomen is het stil, vredig en tevens vol van energie; het moment van “nu” opent de deuren naar een levendig en kleurrijk bestaan.

Ben je bereid om tijd vrij te maken en je open te stellen voor het moment van hier-en-nu, present zijn, zonder oordeel, zonder gehechtheid? Dat is waar het in meditatie om gaat.

 

De lessen duren maximaal anderhalf uur en bestaan uit een toelichting, een actief en passief gedeelte en na afloop gelegenheid tot delen van ervaringen/vragen stellen onder genot van een kopje thee.

 

 

Cursus Stressreductie & Ontspanning

via Yoga/Bodystretchings

“Yoga is het tot rust brengen van de bewegingen van het innerlijk”

Pantanjali

Yoga is een oude oosterse leer die gaat over verbondenheid met jezelf en de wereld om je heen. De sleutel tot verbinding ben jij zelf!

 

Door de regelmatige beoefening van yoga, wordt niet alleen je lichaam soepeler maar ook je geest. Daarbij vermindert het stress, verlicht pijn, voorkomt en geneest allerlei aandoeningen, ontstaat rust en kom je thuis bij jezelf.

 

Tijdens deze lessen ligt de nadruk op ontspanning en stressreductie waarmee ze  voor iedereen toegankelijk zijn.

 

De lessen zijn gebaseerd op kennis/ervaring uit verschillende yogastromingen als: Hatha-, Yin- , Kundalini- en Tibetaanse yoga.

Iedere les duurt een uur en bestaat uit een korte meditatie, ademoefeningen (pranayama), een reeks eenvoudige lichaamshoudingen (asana’s) en tot slot een ontspanningsoefening.

 

Na afloop is er gelegenheid tot delen/vragen stellen onder het genot van een kopje thee.